Drama i vandet

Så er jeg her igen med nye beretninger, det er dog lidt svært at skrive med min nyligt forstuvede finger..

Efter at have set Petén tog vi videre til noget der hedder Finca Ixobel. Finca betyder farm. Og hernede er fincaerne steder, hvor unge (og mange andre) kommer hen for at bo, lave frivilligt arbejde, og for at tage på forskellige ture i området.

Finca Ixobel er en rigtigt fed finca, det føltes næsten helt højskoleagtigt at være der. Der var rigtigt søde mennesker der som vi lærte godt at kende, der var virkeligt god mad og en fed stemning.

Første nat sov vi i hængekøjer for der var ikke plads i sovesalen. Men det var ikke særligt behageligt da man kun kan sove i en stilling og man bliver også virkeligt søsyg af det! Næste nat fik vi dog to senge i sovesalen, og det nød vi!

Vi tog på en tur der hedder Inner-tubing på en flod. Det er lidt ligesom white water rafting, her har man bare hver sin MEGET store badering at rafte ned af floden i.

Det første stykke af floden var virkeligt stille vand og man kunne rigtigt nyde solen der tittede frem bag skyerne. Næste del af floden var meget vildere! Der var masser af strøm for det havde regnet meget så floden var rigitgt vild og der var masser små vandfald vi skulle ned af. Det var rigtigt sjovt, ligesom vandrutchebane, bare tusind gange vildere!

På et tidspunkt sejlede jeg ned af et vandflad og man tube vendte sig tundt og jeg endte i vandet med masser af stærk strøm. Jeg var skrækslagen for strømmen tog mig med og jeg kunne ikke holde fast på min tube. Vandet rev mig hen over alle klipperne og rev mine lår til blods. Til sidst fik jeg kæmpet mig ind til kanten, aner ikke hvordan, men er taknemmelig for det nu, for hvad kunne der ikke have været sket hvis ikke…

De andre sejlede forbi i høj fart og kunne intet gøre for at redde mig da jeg lå der i vandet og kæmpede, det må også have været forfærdeligt at opleve den afmagt!

Jeg fik kæmpet mig op på nogle klipper, godt forslået kravlede jeg hen til vores guide som sagde at jeg virkelig blev nødt til at komme op i tuben igen og fortsætte. Det er fordi det ville tage meget længere tid at kravle hele vejen, og klipperne var virkeligt skarpe og farlige at kravle på. Der skulle meget mod til at overvinde min frygt og sætte mig op i tuben igen, men jeg gjorde det og jeg fortsatte, og jeg gennemførte turen! Det var en fed fornemmelse bagefter at have gennemført den!

Så nu sidder jeg her med forstuvet finger og blå mærker og skrammer på hele mit højre ben og side, men jeg er stadig glad for at jeg tog med på turen for det var en vildt fed oplevelse!

Senere har vi også været på jungletrek ind i regnskoven hvor vi traskede rundt i mudder, kravlede oppe i lianer og på klipper og endte til sidst ved en kæmpe grotte med drypsten og flagermus som vi svømmede igennem og udforskede. Vi så også store taranteller, altså kæmpe lodne fugleedderkopper, det var super spændende. Så også en lille rød frø, ad!

Nu er vi på vej til Livingston på østkysten hvor vi glæder os til at mærke den caribiske stemning, det bliver skønt!